MAJA OG DE SARTE SJÆLE
Lørdag 5. april 2025

Dansk pop med hjerte,

kant og melankoli

Lørdag 5. april 2025
00
dage
00
Timer
00
minutter

Billetpris 225 kr.

Medlem af Råstof 200 kr.

Maja og De Sarte Sjæle har skabt sig en unik plads på den danske musikscene, hvor de skiller sig ud med en blanding af ren pop og 80'er-poesi, indrammet af en særlig sønderjysk tristesse. Med Maja Rudolphs klare og smukke stemme som centrum, formår bandet at give deres musik en kant, der balancerer mellem det lyse og det mørke, det naive og det dybfølte.

Bandet blev dannet i 2016 af sangskriver Timo Andersen og sangerinden Maja Rudolph. Deres debutalbum ’Maja og De Sarte Sjæle’ markerede hurtigt deres indtog på musikscenen, og singlen ”Uden Dig” blev et stort hit i dansk radio. Albummet blev året efter nomineret til årets danske pop-udgivelse ved Gaffa Prisen 2017 og blev rost for sin slidstærke visepop og radiator-poesi, der på ærlig vis satte ord på kærlighedens tomrum. Med en cool provinsattitude og en ægthed, som er sjælden inden for dansk pop, har bandet etableret sig som en stemme med noget på hjerte.

Politiken udvalgte sangen ”Lille Turteldue” som en af årets bedste sange i 2016, og musikredaktøren beskrev den som en popsang, der kan forvandle en simpel tekst til en dans på gloser. Bandets evne til at kombinere dagligdagens enkle øjeblikke med dybere følelsesmæssige lag gør dem til noget særligt på den danske musikscene. Timo Andersen, bandets sangskriver, sammenlignes med en moderne Cyrano de Bergerac, der gennem Maja Rudolphs vokal formår at give liv til sine indadvendte, men alligevel universelle tekster.

Efter deres gennembrud med "Uden Dig" har Maja og De Sarte Sjæle fortsat med at udvikle deres musikalske udtryk. Deres nye sange som ”Christoffer” og ”Venter på dig” viser en udvikling mod en større lyd og hurtigere tempo, der tager lytteren tilbage til 1980’ernes pastelfarvede synthpop. Bandets seneste udgivelse, "Den eneste goth i Vejle," er et stærkt eksempel på deres evne til at skabe melodier, der både fanger lytteren og efterlader et varigt indtryk. Denne sang, som de deltager med i Dansk Melodi Grandprix, cementerer deres plads som et af de mest interessante og nyskabende navne på den danske popscene.

Med en kombination af nostalgi, melankoli og skarp tekstforfatning fortsætter Maja og De Sarte Sjæle med at fange lytternes opmærksomhed og røre ved deres følelser. Deres musik er ikke bare sange, men små øjeblikke af livet, fanget i lyd og ord, og deres koncerter er en oplevelse, hvor disse øjeblikke kommer til live med en intensitet og nærvær, der er helt deres eget.


Koncerten starter kl. 20.00

Dørene til salen åbner kl. 19.00.

Parkering finder du bag bygningen, indkørsel fra Søndergade

Koncerten er en siddende koncert

Der er gratis garderobe på eget ansvar

Artist links